divendres, 30 de juliol del 2010

El vídeo com recurs per afavorir un clima de treball positiu

Fent servir la videopresentació, als meus cursos a Campus Extens, pretenc mostrar-me més propera a l'alumnat i poder explicar amb major claredat els objectius, els continguts, l'avaluació i altres característiques de l'assignatura (millor del que de vegades permet un text). És també una manera que em posin cara, veu, com una forma de fer-m'hi més present.
Pens que amb la videopresentació veuen el professor "de carn i ossos", més proper.
Dins una metodologia no presencial, mitjançant la plataforma Moodle, proposar debats sobre la base d'alguna notícia recent; plantejar-hi el visionament de pel·lícules relacionades amb l'assignatura i realitzar-ne el comentari pertinent entre tots als fòrums; penjar-hi alguns vídeos relacionats perquè comentin les seves opinions, inquietuds, etc., afavoreix el vincle amb l'alumnat.
Seria interessant que l'alumnat pogués aportar-hi videopresentacions, a mi, personalment, m'agrada posar cara i veu als meus alumnes, veure quins són els seus primers comentaris amb relació a l'assignatura o què n'esperen. Sentiria que els conec una mica millor quan, per exemple, arriben a l'examen i he de pensar qui són, perquè sovint les fotografies que posen s'ajusten poc a la realitat, a més, no permeten copsar l'essència de cadascú.
Maria Femenias

1 comentari: